Vragen over baby producten
babyfles kopen waar moet je opletten?
Je gaat een babyfles kopen waar moet je opletten? Als je een baby verwacht dan heb je flink wat spullen aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan spullen voor de babykamer, kleertjes en luiers. Ook is het belangrijk om een babyflesje in huis te hebben. Ook wanneer je van plan bent om borstvoeding te geven. Er zijn diverse soorten babyflesjes op de markt verkrijgbaar. In dit artikel laten we je zien waar je op moet letten als je op zoek bent naar de beste babyfles.
babyfles kopen waar moet je opletten?
Een Anti-koliek systeem (anti-colic babyfles)
Je gaat een babyfles kopen waar moet je opletten? je hebt bijvoorbeeld een een anti-koliek systeem. Tijdens de voeding kan het gebeuren dat de baby lucht opzuigt. Dat kan voor vervelende krampjes, de hik of reflux bij je baby zorgen. De meeste zuigflessen zijn daarom voorzien van een anti-koliek ventiel. Als je wilt voorkomen dat je baby lucht inslikt tijdens het zuigen, let er dan bij aanschaf van een babyfles op dat deze beschikt over een anti-colic systeem. Let er op dat elk merk anti koliek fles weer zijn eigen systeem heeft.
Je gaat een babyfles kopen waar moet je opletten? Leeftijd van je kindje / inhoud van de babyfles
Je gaat een babyfles kopen waar moet je opletten? leeftijd van je kind? De grootte van de fles hangt af van de leeftijd van je baby. Hoe kleiner je baby is, hoe minder melk hij nog nodig heeft en hoe kleiner het flesje mag zijn. Tijdens de eerste maanden gebruik je daarom kleine babyflesjes van zo’n 90 of 120 ml. Vanaf een maand of 3 à 4 ga je grotere babyflessen gebruiken omdat ze dan een grotere hoeveelheid melk drinken. Ons advies is om tijdens je zwangerschap alleen kleine zuigflesjes aan te schaffen en zodra je kindje een week of 6 is op zoek gaan naar een grotere fles. Eventueel kun je dan nog overstappen op een ander merk zuigfles.
Je gaat een babyfles kopen waar moet je opletten? Welk Materiaal van de babyfles?
Je gaat een babyfles kopen waar moet je opletten? Welk Materiaal van de babyfles? Over het algemeen kun je uit twee verschillende materialen kiezen; polypropyleen en glas. Ze hebben elk zo zijn voor- en nadelen:
Polypropyleen:
Voordelen: licht, onbreekbaar, en je baby kan de fles zelf vasthouden (na verloop van tijd).
Nadelen: neemt geurtjes op, verkleurd sneller
Glas:
Voordelen glazen babyfles: Neemt geen geurtjes op, verkleurd niet en ziet er daarmee langer als nieuw uit, gaat langer mee (wanneer je ‘m niet laat vallen)
Nadelen babyfles glas: Breekbaar, zwaarder
Lees ook: Babykamer inrichten: hier moet je op letten
Je gaat een babyfles kopen waar moet je opletten?
De juiste speen
Je gaat een babyfles kopen waar moet je opletten? De juiste speenEen ander aspect waar je opt moet letten is de speen. Deze zijn gemaakt van rubber (latex) of van silicone. Rubber heeft een zachtere textuur en is zeer geschikt wanneer je van borstvoeding overstapt op flesvoeding. Een speen van silicone zijn minder zacht, maar wel duurzamer.
Daarnaast zijn er ook verschillende maten spenen verkrijgbaar. Dit zegt iets de snelheid waarmee de voeding uit het flesje komt, dus over de grootte van het gaatje in je speen. Fase 1 spenen zijn bedoeld voor pasgeboren baby’s en hebben een langzame stroming. Een fase 2 speen ga je na een paar maanden gebruiken, wanneer je baby een snellere melkstroom aankan. Na ongeveer 6 maanden kun je overstappen op een fase 3 speen. Er bestaat ook nog een papspeen, deze laten ook dikkere voeding door, bijvoorbeeld melk met rijstebloempap.
De laatste tips
Controleer altijd of de fles en de speen BPA-vrij zijn.
Accordion Sample Description